
موزه و حفظ آثار ارزشمند فرهنگی و تاریخ مردم متعلق به حکومتهایی است که عمیقا به این ارزشهای ملی پایبندند و برای آنان غرور و افتخار به دنبال دارد.
حکومت ولایت فقیه که فرهنگ ستیزی در کنار ضدیت با سایر ارزشهای تاریخی و فرهنگی در ذات و ماهیت آن قرار دارد هرگز سعی و تلاش برای حفظ آثار تاریخی و فرهنگی را در این مدتی که غاصبانه بر مسند حکومت قرار دارد، نکرده است و به همین دلیل نباید انتظار داشت که با این حکومت ارزشهای باستانی کشور حفظ و نگهداری شود.
موزه منطقهای کرمانشاه نمونهای از این رویکرد حکومت در رابطه با حفظ و نگهداری میراث تاریخی میهن باستانیمان ایران میباشد.
موزه منطقهای کرمانشاه
بنا به گزارش رسانه حکومتی ایسنا، پنجاه سال از روزی که کلنگ موزه منطقهای کرمانشاه را بر زمین زدهاند میگذرد. محوطهای که برای موزه کرمانشاه در نظرگرفته شده مساحت آن ۵۲۰۰متر مربع میباشد.
این پروژه قرار بوده در مدت چهار سال احداث شود و گنجینههای ارزشمند این میهن باستانی در آن حفظ و نگهداری و به نمایش در آید. اما در حال حاضر تنها به ساختمانی نیمه کاره و رها شده تبدیل شده است. این عملکرد حکومت نسبت به این موزه به قدری قبیح است که رسانه حکومتی ایسنا اینگونه توصیف میکند «ساختمانی نیمهکاره و رها شده با هزار زخم بر پیکر رنجورش».
۵۰ سال بلاتکلیفی موزه کرمانشاه
برای ساخت این موزه اعتبارات قطره چکانی اختصاص دادند. این اعتبار تحت عنوان پروژه یکی از موزههای بزرگ کشور واگذار میگردید. اما میزان اعتبار به قدری ناچیز بود که هیچ پیشرفتی حاصل نمیگردید.
درسال ۱۳۸۸ موزه منطقهای کرمانشاه را از لیست موزههای بزرگ کشور حذف نمودند. میزان اعتباری هم که قبلا اختصاص داده میشد قطع گردید و ساختمان موزه به مکانی متروک تبدیل گردید.
رسانه حکومتی ایسنا درباره این موزه مینویسد «موزه منطقهای کرمانشاه را شاید بتوان یکی از عجیب ترین و طولانی ترین پروژه های عمرانی در کشور دانست که در حال تبدیل شدن به یک اثر تاریخی است. بنایی که در طول سالیان دراز تلاشهای نافرجام و وعدههای روی زمین مانده مسئولین! زیادی را برای به سرانجام رساندنش به چشم دیده است».
وضعیت فعلی ساختمان موزه منطقهای کرمانشاه
بعداز سالها و دههها ولشدگی پروژه موزه منطقهای کرمانشاه در حال حاضر این ساختمان دچار نمزدگی و فرسودگی لایههای ایزوبام و ترکخوردگی کاشیها و … گردیده است. این وضعیت ابهام جدی را برای کارشناسان ایجاد نموده است. به نحوی که در این باره رسانه ایسنا گزارش میدهد که «درسالهای اخیر برخی کارشناسان این گمانه را مطرح کردند که آیا ساختمانی با این قدمت و با این وضعیت میتواند محافظ خوبی برای اشیاء تاریخی ارزشمند کرمانشاه باشد؟».
سرانجام این پروژه چه خواهد شد؟
نباید انتظار داشت حکومتی که در بحرانهای لاعلاج اقتصادی از نفس افتاده برای بازسازی این پروژه و تکمیل و بهرهبرداری آن هزینه کند و اعتبار لازمه را اختصاص دهد و معجزهای خلق کند. برای اتمام این پروژه مطابق اظهار نظرهای دست اندرکاران، بودجهای به میزان ۴۰میلیاردتومان لازم است.
با اختصاص دادن این میزان اعتبار شاید بتوان روند بازسازی این ساختمان را به سر انجام رساند. با توجه به وضعیت اقتصادی نابسامان حکومت بعید به نظر میرسد که دولت رئیسی این میزان اعتبار اختصاص بدهد.
عملکرد حکومت، شایسته این استان نیست. اهمیت ندادن به میراث تاریخی و فرهنگی یک ملت و ندیدن این گنجینه با ارزش از تاریخ مردم حاکی از ماهیت ضد فرهنگی حکومت ولایت فقیه میباشد.
شرایط حکومت به گونهای است که قبل از اتمام این پروژه دچار فروپاشی میشود و قبل از هر کس عوامل حکومتی از شخص ولی فقیه تا سایر سردمداران حکومت به این بیآیندگی حکومت واقف هستند و بر این اساس تمام هزینه را برای بقای حکومت به خدمت خواهند گرفت و جای تعجب نیست که این پروژه همچنان بلاتکلیف باقی بماند و مردم دلیر کرمانشاه نظارهگر آن باشند.