
انحلال سپاه پاسداران خواست مردم و مقاومت ایران
در پی خبر ابقای سپاه پاسداران در لیست تروریستی، رهبر اپوزیسیون روز ۳ خرداد ۱۴۰۱ طی بیانیهای اعلام کرد:
خواست مردم و مقاومت ایران انحلال سپاه پاسداران و اختصاص دادن بودجه و امکانات آن به نیازمندیهای مردم فقیر و محروم است که در «خط مرگ» با گرانیهای سرسامآور دست و پنجه نرم میکنند.
روحانی رئیسجمهور قبلی رژیم میگفت سپاه «یکی از ثمرات» جنگ ۸ساله بود و «در دل جنگ پا گرفت».
پس تکرار میکنیم که اگر رژیم ولایت فقیه قصد جنگافروزی و صدور ارتجاع و تروریسم و عزم سرکوب مردم ایران را ندارد، یک ارتش برایش کافیست و نباید هزینههای نجومی و مضاعف سپاه را به مردم دردمند ایران تحمیل کند.
برجها و ساختمانهای ۱۰طبقه بیبنیاد که خامنهای آنها را «دانشبنیان» مینامد اما هموطنان ما هنوز زیر آوار آن دست و پا میزنند، با زد و بند و حمایت همین سپاه غارتگر و همزاد انتظامی آن بنا شده است.
سپاه پاسداران ارگان محوری قهر و سرکوب نظامی و ابزار اصلی حفظ دیکتاتوری دینی است.
لیسـتگذاری آن کافی نیست. باید منحل شود.
فرزندان ایران با آتش چنین خواهند کرد.
دولت بایدن از حذف سپاه پاسداران از لیست سیاه تروریستی دست کشید
روزنامه آمریکایی پولیتیکو به نقل از یک مقام ارشد غربی در این باره نوشت؛ جوبایدن رئیس جمهوری آمریکا تصمیم نهایی خود برای حفظ سپاه پاسداران در لیست سیاه تروریستی را گرفته است. این مقام اضافه کرد که رئیس جمهوری آمریکا در ۴ اردیبهشت تصمیم خود مبنی بر در لیست سیاه باقی ماندن سپاه پاسداران را گرفته بود.
پولیتیکو روز سه شنبه سوم خرداد در این باره نوشت؛ به گفته یک مقام ارشد دیپلماتیک جوبایدن تصمیم خود برای حفظ سپاه پاسداران در لیست تروریستی را نهایی کرده است، تصمیمی که تلاش های بین المللی برای بازگرداندن توافق هستهای ۲۰۱۵ را پیچیدهتر خواهد کرد.
از سوی دیگر؛ نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل در واکنشی طی بیانیهای گفته است جوبایدن در تماسی در ۴ اردیبهشت به او اطلاع داده است که آمریکا سپاه پاسداران را در فهرست سازمان های تروریستی باقی خواهد گذاشت.
وی در توییتی نوشت؛ جو بایدن در تماسی که حدود یک ماه قبل داشتیم تصمیم خود برای حفظ سپاه پاسداران در فهرست سازمان های تروریستی به اطلاع من رسانده بود و به او برای این تصمیم تبریک میگویم».
یک فرد مطلع در این باره افزود؛ بایدن تصمیم خود را در ۲۴ آوریل طی تماسی به نخست وزیر اسرائیل اطلاع داده بود و گفته بود که این تصمیم نهایی شده است و پنجره امتیازات ایران بسته شده است.
پس از این گفتگو بنت میگوید مطمئن هستم که رئیس جمهور بایدن اجازه نخواهد داد سپاه پاسداران از لیست سیاه خارج شود.
مقامات آمریکایی در هفته های اخیر گفته بودند که احتمال خارج کردن نام سپاه پاسداران از این فهرست هر روز کمتر میشود. دلیل آن هم تلاش جمهوریخواهان و شماری از رهبران دمکرات در کنگره و سنا است که در این باره هشدارهایی داده بودند.
اسکات فرانکلین، عضو مجلس نمایندگان آمریکا در توییتی نوشت: «دولت بایدن سرانجام از برنامه های خود برای حذف سپاه پاسداران از لیست تروریستی دست بر میدارد. من از ۸۶ همکارم که به نامه من در ماه مارس پیوستند که از وزارت خارجه خواسته بودیم که از این ایده دست بردارد، قدردانی میکنم».
در عین حال رابرت مالی نماینده آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه در برابر اعضای کنگره درباره آخرین تحولات وضعیت مذاکرات وین گزارش خواهد داد.
پیشتر مجلس سنا طی مصوبهای از دولت بایدن خواسته بود که سپاه پاسداران را از لیست سیاه خارج نکند و تلاش ها برای محدود کردن برنامه اتمی و منطقهای ایران را ادامه دهد.
دولت جوبایدن از این پس بایستی برای دو سناریوی موفقیت و شکست در مذاکرات با حکومت ایران خود را آماده کند.
در همین خصوص آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفته بود که ایران میداند برای رفع تحریم سپاه پاسداران چه باید انجام دهد.
اتحادیه اروپا نیز از ایران میخواهد که در این مرحله از مذاکرات موضوع سپاه پاسداران را کنار بگذارد.
گروسی دبیر کل آژانس میگوید به شدت نگران غنی سازی اعلام نشده از سوی ایران است.
یک مقام ارشد آمریکایی نیز گفته است که مشکلات برجام بر سر جایش باقی خواهد ماند.
شایان توجه است که ایران و آمریکا بدنبال یکسال مذاکرات غیرمستقیم در وین در آستانه رسیدن به توافق نهایی بر سر اختلاف برای خروج سپاه از لیست سیاه تروریستی آمریکا به بن بست رسیدند.